Συχνές Ερωτήσεις

 1. Τί είναι η V-KOOL;
 2. Ποια είναι τα κυριότερα οφέλη του V-KOOL;
 3. Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του V-KOOL έναντι άλλων προϊόντων;
 4. Γιατί είναι το V-KOOL διαφορετικό από τα ανταγωνιστικά φιλμ;
 5. Μπορεί να γρατσουνιστεί το V-KOOL;
 6. Πώς καθαρίζεται το παράθυρο μετά την τοποθέτηση του V-KOOL;
 7. Πόσον καιρό είναι το V-KOOL στην αγορά; Τί στοιχεία δοκιμών και ελέγχων υπάρχουν;
 8. Που βρίσκεται το κατάστημα της V-KOOL/IQue - ATHENS;

 

1. Τί είναι η V-KOOL;

To V-KOOL είναι το μόνο διαυγές, επιλεκτικό φάσματος φιλμ στον κόσμο που μεταδίδει σε ποσοστό πάνω από 70% το φως της ημέρας, ενώ απωθεί 99% της υπεριώδους ακτινοβολίας και 94% της υπέρυθρης θερμότητας. Τα φιλμ φασματικής επιλεκτικότητας έχουν διαφανείς μεταλλικές επιστρώσεις σχεδιασμένες για να μεταδίδουν, να αντανακλούν ή να απορροφούν διάφορα μήκη κύματος του ηλιακού φάσματος. Στην περίπτωση του V-KOOL, το φιλμ είναι σχεδιασμένο ειδικά να μεταδίδει το φως αλλά να αντανακλά την θερμότητα.

2. Ποια είναι τα κυριότερα οφέλη του V-KOOL;

Το V-KOOL ελαττώνει την ηλιακή θερμότητα ενώ αφήνει να μπαίνει η μέγιστη ποσότητα από φυσικό φως. Ποσοτικά, απωθεί 94% της θερμότητας που μεταδίδεται από τις υπέρυθρες ακτίνες και απωθεί επίσης 99% της βλαβερής υπεριώδους ακτινοβολίας που είναι υπεύθυνη για το ξεθώριασμα και προκαλεί βλάβες στο δέρμα και στα μάτια. Συγχρόνως, επιτρέπει στα παράθυρά σας και τις γυάλινες επιφάνειες να παραμένουν διαυγείς μεταδίδοντας πάνω από 70% του ορατού φωτός. Αν έχετε αυτοκίνητο ή σπίτι, θα αισθανθείτε τη διαφορά του δροσερότερου περιβάλλοντος όταν τα τζάμια σας επενδυθούν με V-KOOL.

3. Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του V-KOOL έναντι άλλων προϊόντων;

Το V-KOOL σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει τα χρωματιστά ή αντανακλαστικά τζάμια ή φιλμ και όλα τα άλλα προϊόντα που καταπολεμούν τη ζέστη. Το χρωματιστό τζάμι ή φιλμ κλείνει έξω το φως ενώ επιτρέπει τη μετάδοση της υπέρυθρης ακτινοβολίας. Οι σκούροι χρωματισμοί απορροφούν γρήγορα θερμότητα με αποτέλεσμα να την ακτινοβολούν και να δημιουργούν θερμικό στρες στο γυαλί.
Τα αντανακλαστικά τζάμια ή φιλμ λειτουργούν αντανακλώντας εξ ίσου όλα τα μήκη κύματος του ηλιακού φάσματος. Συνεπώς, για να επιτύχουν καλύτερο έλεγχο της ηλιακής ενέργειας, πρέπει να ελαττώσουν τη μετάδοση του ορατού φωτός και να αυξήσουν την αντανάκλασή του. Επιπλέον, το αντανακλαστικό τζάμι ή φιλμ δημιουργεί το φαινόμενο του καθρέφτη μονής κατεύθυνσης κάτω από ορισμένες συνθήκες φωτισμού. Αυτό σημαίνει ότι τη νύχτα δεν θα βλέπει κανείς καλά μέσα από αυτά τζάμια λόγω εσωτερικής αντανάκλασης. Τέτοια υλικά είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια όταν εφαρμόζονται σε παράθυρα αυτοκινήτων.
Το V-KOOL μπορεί να τοποθετηθεί στα περισσότερα διαυγή ή χρωματιστά τζάμια συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν μόνωση. Σε αντίθεση με τα συμβατικά φιλμ με την ταχεία απορρόφηση θερμότητας που μπορεί ακόμη και να σπάσει το τζάμι, το V-KOOL έχει υψηλή αντανάκλαση θερμότητας και χαμηλό ρυθμό απορρόφησης.

4. Γιατί είναι το V-KOOL διαφορετικό από τα ανταγωνιστικά φιλμ;

Το V-KOOL δεν μπορεί να συγκριθεί με τα ανταγωνιστικά φιλμ γιατί είναι η μόνη φασματικά επιλεκτική επίστρωση στον κόσμο. Τα άλλα φιλμ ταξινομούνται ως συμβατικά φιλμ, που σημαίνει ότι είναι είτε χρωματιστά είτε αντανακλαστικά. Τα χρωματιστά φιλμ χρειάζονται πολύ λιγότερο προηγμένη τεχνολογία για την παραγωγή τους και συνεπώς παράγονται με χαμηλότερο κόστος. Τα συμβατικά αντανακλαστικά φιλμ χρησιμοποιούν συμβατικές τεχνολογίες εναπόθεσης μέσω εξάτμισης που είναι διασκευή της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για επένδυση του εσωτερικού στις συσκευασίες ή σακούλες για πατατάκια.
Το V-KOOL παράγεται με μια μέθοδο ψεκασμού σε πολλά στρώματα. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται και η μέθοδος επένδυσης υψηλής τεχνολογίας στοιχίζουν. Π.χ., το προϊόν χρησιμοποιεί καθαρό άργυρο και οξείδιο του ινδίου (που είναι ακόμη πιο ακριβό από τον άργυρο) στα 7 στρώματα που απαρτίζουν την οπτική στιβάδα του V-KOOL. Τα υλικά αυτά εναποτίθενται σε ένα στρώμα κάθε φορά πάνω σε ένα υπερδιαυγές πολυεστερικό υπόστρωμα (μόνο το ανώτερο 1% του συνόλου των πολυεστέρων που παράγονται καθημερινά στον κόσμο ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές μας) με ρυθμό 2m/min ανά στρώμα. Το ειδικά κατασκευασμένο μηχάνημα ψεκασμού κοστίζει 24 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Ο ίδιος εξοπλισμός χρησιμοποιείται για την εναπόθεση της επένδυσης που κάνει το βομβαρδιστικό αεροπλάνο Stealth Bomber αόρατο από το ραντάρ! Το αποτέλεσμα που βλέπετε είναι ένα παραπλανητικά διαυγές φιλμ V-KOOL που περιέχει ότι καλύτερο έχει να προσφέρει ή τεχνολογία του αύριο.

5. Μπορεί να γρατσουνιστεί το V-KOOL;

Το V-KOOL έχει υποβληθεί στη δοκιμασία ASTM D-1044 για ανθεκτικότητα στο γρατσούνισμα. Μετά από 100 κύκλους απότριψης με ρινίσματα χάλυβα κάτω από πίεση 500 γρ./τετρ. ίντσα, το αποτέλεσμα είναι 4% θόλωση.

6. Πώς καθαρίζεται το παράθυρο μετά την τοποθέτηση V-KOOL;

Με κανονικό καθάρισμα. Μη χρησιμοποιείτε διαλύματα με βάση αμμωνίας ή οινοπνεύματος για να καθαρίσετε τα παράθυρα. Απλά ψεκάστε την επένδυση με χλιαρή σαπουνάδα και σκουπίστε ελαφρά με μαλακό καθαρό πανί.

7. Πόσον καιρό είναι το V-KOOL στην αγορά; Τί στοιχεία δοκιμών και ελέγχων υπάρχουν;

V-KOOL τοποθετήθηκε για πρώτη φορά το 1991 στις ΗΠΑ. Στοιχεία για την απόδοσή του καταγράφηκαν με φασματοφωτόμετρο Perkin-Elmer Lambda 9 σε συνδυασμό με το "Window 4.0Fenestration Program" που προμήθευσε η ομάδα "Παράθυρα και Φως Ημέρας" των Lawrence Barclays Laboratories, η παγκόσμια γνωστή επιστημονική ομάδα παραθύρων. Δοκιμές έχουν γίνει επίσης από το Συμβούλιο Παραγωγικότητας & Προτύπων Σιγκαπούρης (PSB), στις ΗΠΑ (DSET), στην Ταϊλάνδη (TISTR), στην Μαλαισία (SIRIM) και αλλού.

8. Που βρίσκεται το κατάστημα της V-KOOL/IQue - ATHENS;

Το κατάστημα της V-KOOL/IQue - ATHENS είναι στη διεύθυνση Μεσσήνης 6, Γλυφάδα, τκ 16561. Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο +30 210 96 37 730 και με fax στο +30 210 96 49 260

 • Γ
 • Ι
 • Α
 •  
 • Ε
 • Π
 • Α
 • Γ
 • Γ
 • Ε
 • Λ
 • Μ
 • Α
 • Τ
 • Ι
 • Ε
 • Σ